Over de opleiding

Van e-mail tot oplevering, haal meer uit je dag met de tools van Office 365

Miljoenen bedrijven wereldwijd gebruiken dagelijks de tools van Microsoft. Waarschijnlijk gebruik jij dan ook tools als Word, Excel, Outlook en Teams. Heb je dan soms het gevoel dat je er niet alles uithaalt? Dan hebben we voor jou de oplossing. Bouwunie organiseert de nieuwe lessenreeks “Club Office 365”, exclusief aangepast aan de bouwsector. Op 4 avonden leer je praktische en concrete tricks die jouw dag productiever maken.

Wat staat er op het programma?

  • Outlook en timemanagement
  • Automatiseren in Word en Excel
  • Microsoft Teams als communicatietool
  • Microsoft Team als projectmanagementtool

Heb ik voorkennis nodig voor deze Club Office 365?

Neen, er is geen specifieke voorkennis vereist. Wel is het belangrijk dat je een basis abonnement Microsoft Office 365 gebruikt in je bouwbedrijf. De aanpak van de lesgevers is zo dat de tips op een praktische manier worden gebracht. Tijdens de avond is er voldoende tijd om te oefenen en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.

Leer ook buiten de sessies van mekaar

Om het helemaal onder de knie te krijgen is er een online community exclusief voor de deelnemers in Microsoft Teams waar je syllabi, oefeningen, notities en ervaringen uitwisselt. En stel er al je extra vragen aan de docenten. Enkele maanden later is er een “terugkommoment” om je evolutie te bespreken en eventuele issues waar je nog mee worstelt af te stemmen met de docenten en je clubgenoten.

Locaties en data

Duur

4 avonden. Telkens van 19u tot 22u

Prijs

€ 475,00

Inbegrepen

Een aangename locatie, broodjesmaaltijd, koffiebreak en gratis parking.

EXTRA: "Terugkommoment” om je evolutie te bespreken en eventuele issues waar je nog mee worstelt af te stemmen met de docenten en je clubgenoten.

Dankzij de steun van VLAIO volg je deze opleiding aan een voordelig tarief. Het gebruik van de KMO-portefeuille is daarbij niet mogelijk.

inschrijven

Sprekers

Lieven Van de Velde, freelance-ondernemer gespecialiseerd in digitalisatie bij KMO’s.

Johan Hessels, heeft jarenlange ervaring in gebruik en aanleren van Microsoft toepassingen.

Shane Ekendahl, IT1 expert digitale transformatie.

Inhoud

Sessie 1: Outlook en timemanagement

Je leert hoe je met Outlook jouw dagelijks werk beter organiseert. Door je relatie-, agenda- en takenbeheer vlekkeloos aan elkaar te koppelen. Je past Outlook zo aan dat je in één oogopslag alle nodige informatie snel terugvindt. Tijdswinsten gegarandeerd!

Deze sessie wordt gebracht door Lieven Van de Velde, freelance-ondernemer gespecialiseerd in digitalisatie bij KMO’s.

Sessie 2: Automatiseren in Word en Excel


Tijdens deze sessie leer je hoe administratieve taken zoals offertes maken, planningen opstellen en nacalculaties opvolgen, zonder tijdverlies uitvoert in Microsoft Word en Excel.

Na deze avond kan je koppelingen leggen tussen de toepassingen Word, Excel en Outlook. En Office 365 voor jou laten werken.

Johan Hessels, de spreker van deze avond, heeft jarenlange ervaring in gebruik en aanleren van Microsoft toepassingen. Hij zorgt ervoor dat elke deelnemer na de avond alle beschikbare kennis heeft om zelf direct aan de slag te gaan.

Sessie 3: Microsoft Teams als communicatie tool


Twee avonden waarin Microsoft Teams centraal staat. De handige communicatietoepassing van Microsoft. Je leert onder andere hoe je Teams gebruikt om te bellen en te vergaderen, en hoe het dienst doet als een intern kennissysteem.

Ook minder gekende, maar heel handige toepassingen van Teams komen aan bod. Net als handige apps die vervat zitten in Teams en de moeite zijn om te gebruiken. Zo haal je nog meer uit je Office 365.

Sessie 4: Microsoft Teams als project management tool

Op de laatste avond kom je te weten hoe Teams in jouw bouwonderneming kan worden gebruikt als projectmanagement tool, bijvoorbeeld om lopende werven op te volgen en documenten te delen met bouwheren, onderaannemers en klanten.

De spreker tijdens de 2 Microsoft Teams avonden is Shane Ekendahl, IT1 expert digitale transformatie. Hij heeft al tal van ondernemingen begeleid om efficiënter te gaan werken dankzij Microsoft Teams