Chauffeurs, stortklaar beton en bouwhandel / Vakbekwaamheid - Code 95

Het doel van de opleiding Dodehoek ongevallen en manoeuvreerschade is om deelnemers inzicht te geven in de structuren van voertuigen in relatie tot dodehoekproblematieken. Hen bewust te maken van hulpmiddelen ter voorkoming van dodehoekongevallen, hen te trainen in directe en indirecte kijktechnieken, en hen te leren hoe schade aan voertuigen en infrastructuur tijdens het manoeuvreren voorkomen kan worden.

Data

  • wo. 8 mei 2024   (08:30 - 16:30)

Duur

8 uur

Locatie

Geleenlaan 29
3600 Genk

Prijs

€ 215,00

Inbegrepen

Certificaat: Diploma/Certificaat/Attest

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

In samenwerking met

TRANSPORT ACADEMY CV

Programma

Het programma van de opleiding Dodehoek ongevallen en manoeuvreerschade omvat theoretische en praktische aspecten.


In de theoretische sessies komen onderwerpen zoals de problematiek van de dodehoek, gedeelde verantwoordelijkheid, mentale aspecten bij het voorkomen van dodehoek, hulpmiddelen ter voorkoming van dodehoekongevallen, controles voor vertrek, het voorkomen van manoeuvreerschade aan het voertuig, aan- en afkoppelen van trailers en de link met schade, schade en veiligheidsrisico's door het openen van deuren, schade door gebrek aan aandacht voor infrastructuur, en reglementering voor stilstaan en parkeren aan bod.


In de praktijksessies worden correcte spiegelafstelling en -gebruik, veilig af- en aankoppelen van aanhangwagens of opleggers, en juiste stuurtechnieken bij het uitvoeren van maneuvers behandeld.