ondernemersopleidingen


Voordelig je opleiding organiseren? Daarvoor bestaan heel wat subsidiemogelijkheden. De Bouwacademie opleidingen kan je ook indienen bij je KMO-portefeuille.

KMO-Portefeuille in het Vlaams Gewest

 
Bouwunie is een door de Vlaamse overheid geregistreerde dienstverlener - DV.O212324, waardoor je voor alle opleidingen via de Bouwacademie de KMO-portefeuille kan inzetten. 

Als je  gebruik maakt van de KMO-portefeuille verbindt de Vlaamse Overheid enkele voorwaarden aan de subsidie, nl. 

  • Je dient minstens 70% van de sessies aanwezig te zijn.
  • Je bent verplicht de evaluatie na elke sessie in te vullen.

Deze regels zijn opgelegd door VLAIO en wij dienen de strikte toepassing ervan op te volgen. Indien bovenstaande voorwaarden niet voldaan worden, zijn wij helaas genoodzaakt je KMO-portefeuille voor de opleiding te annuleren. 

Meer informatie over de KMO-portefeuille vind je in de Bouwunie Checklist. 

Opleidingspremie in het Brussels Gewest

Ondernemers die in het Brussels Gewest gevestigd zijn kunnen een subsidie aanvragen via de website van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel . De subsidie moet één maand voor de start van de opleiding aangevraagd worden. Je dient ook eerst het volledige bedrag te betalen, waarna je dan, met de factuur en het betalingsbewijs 40 % (onder bepaalde voorwaarden tot 70%) kan terugvragen. De subsidie geldt enkel voor opleidingen met een inschrijvingsgeld van minimum 1.250€.