ondernemersopleidingen


Voordelig je opleiding organiseren? Daarvoor bestaan heel wat subsidiemogelijkheden. De Bouwacademie opleidingen kan je ook indienen bij je KMO-portefeuille.

 

KMO-Portefeuille in het Vlaams Gewest

Je kan de meeste opleidingen van de Bouwacademie betalen via de kmo-portefeuille en zo tot 30% van de opleidingskost uitsparen.  Bouwunie is een door de Vlaamse overheid geregistreerde dienstverlener met  registratienummer DV.O212324.  

De subsidie-aanvraag moet je indienen via www.kmo-portefeuille.be en dit binnen de 14 dagen na de start van de opleiding. Doe je dit niet, dan bestaat het risico dat je de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan Bouwunie.  

Bij je subsidie-aanvraag moet je Bouwunie als dienstverlener selecteren of het registratienummer invullen. Je moet ook het juiste thema aanduiden. Dat thema vind je terug bij de inschrijvingsvoorwaarden van elke opleiding.  

 

Belangrijk 

Als je gebruik maakt van de kmo-portefeuille verbindt de Vlaamse Overheid enkele voorwaarden aan de subsidie, zoals: 

  • Bij een opleidingenreeks moet je minstens 70% van de sessies aanwezig te zijn.
  • Je bent verplicht de evaluatie na elke sessie in te vullen.

Meer info over deze voorwaarden vind je op de website van de kmo-portefeuille. Deze regels zijn opgelegd door VLAIO en wij moeten de strikte toepassing ervan opvolgen. Als je niet aan de voorwaarden voldoet, dan zijn helaas genoodzaakt je kmo-portefeuille voor de opleiding te annuleren en zal je het openstaande deel van de factuur rechtstreeks aan Bouwunie moeten betalen. 

 

Info 

Meer informatie over de kmo-portefeuille vind je op de website van VLAIO (het Agentschap Innoveren & Ondernemen) 

 

Subsidie voor ondernemers in het Brussels Gewest 

Ondernemers die in het Brussels Gewest gevestigd zijn kunnen een subsidie aanvragen via de website van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (opleidingspremie). De subsidie moet één maand voor de start van de opleiding aangevraagd worden. U moet ook eerst het volledige bedrag betalen, waarna u dan, met de factuur en het betalingsbewijs 40% (onder bepaalde voorwaarden tot 70%) kan terugvragen. De subsidie geldt enkel voor opleidingen met een inschrijvingsgeld van minimum 1.250 euro. 

 

Subsidie voor ondernemers in het Waals Gewest 

Waalse ondernemers kunnen op deze website opleidingscheques aanvragen (Chèque-Formation).