Over de opleiding

Van e-mail tot oplevering, haal meer uit je dag met de tools van Office 365

Miljoenen bedrijven wereldwijd gebruiken dagelijks Word, Excel, Outlook en Teams. Jij ook waarschijnlijk. Maar haal jij alles uit Office 365. Of heb je toch soms het gevoel dat je het niet correct gebruikt? Dan hebben we voor jou de oplossing.

Bouwunie organiseert de opleiding "Microsoft Office 365 en A.I." exclusief aangepast aan de bouwsector. Tijdens 4 sessies leer je Office 365 efficiënt te gebruiken En ontdek je hoe je met A.I. (artificiële intelligentie) sneller werkt.

Wat staat er op het programma?

  • Automatiseren in Word en Excel
  • Microsoft Teams als communicatietool
  • Microsoft Team als projectmanagementtool
  • (Generative) A.I. voor de bouwsector

Heb ik voorkennis nodig voor deze Club Office 365?

Neen, er is geen specifieke voorkennis vereist. Wel is het belangrijk dat je een basis abonnement Microsoft Office 365 gebruikt in je bouwbedrijf. De aanpak van de lesgevers is zo dat de tips op een praktische manier worden gebracht. Tijdens de sessie is er voldoende tijd om te oefenen en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.

Locaties en data

  • Vilvoorde  •  do. 20 jun, do. 29 aug, di. 10 sep (2024)
    Bouwunie, Maria-Theresialaan 35

Duur

4 sessies. Telkens van 9u-12u.

Prijs

€ 475,00

Inbegrepen

Een aangename locatie, broodjesmaaltijd, koffiebreak en gratis parking.

Prijs voor 4 sessies: 475 EUR 

Mogelijkheid om voor 1 of 2 modules te kiezen: 235 EUR per module

Inschrijving 2e persoon van eenzelfde bedrijf: 50% korting 

Dankzij de steun van VLAIO volg je deze opleiding aan een voordelig tarief. Het gebruik van de KMO-portefeuille is daarbij niet mogelijk.

Sprekers

Lieven Van de Velde, freelance-ondernemer gespecialiseerd in digitalisatie bij KMO’s.

Johan Hessels, heeft jarenlange ervaring in gebruik en aanleren van Microsoft toepassingen.

Shane Ekendahl, IT1 expert digitale transformatie.

Inhoud

Sessie 1: Automatiseren in Word en Excel

Tijdens deze module leer je hoe administratieve taken zoals offertes maken, planningen opstellen en nacalculaties opvolgen, zonder tijdverlies uitvoert in Microsoft Word en Excel.

Heel concreet krijg je ook een volledig andere kijk op hoe je Excel gebruikt als analyse-tool. We gaan zeker ook in op hoe je in Excel vlot werkt met draaitabellen.

Na het volgen van deze module kan je koppelingen leggen tussen de toepassingen Word, Excel en Outlook. En Office 365 voor jou laten werken.

Johan Hessels, de spreker van deze sessie, heeft jarenlange ervaring in gebruik en aanleren van Microsoft toepassingen. Hij zorgt ervoor dat elke deelnemer na de sessie alle beschikbare kennis heeft om zelf direct aan de slag te gaan.

 

Sessie 2: Microsoft Teams als communicatie tool

Twee sessies waarin Microsoft Teams centraal staat. Bellen en vergaderen kan je al in Teams. Maar het programma bevat zoveel meer opties om je vergadering en het werk nadien snel op te volgen. Hoe laat je Teams bijvoorbeeld zelf je vergaderverslag opmaken?

Je krijgt meer inzicht over hoe je Teams correct inzet om je interne communicatie vlotter te laten verlopen.  En zo onnodig dubbel werk vermijdt met 101 versies van verschillende bestanden.  

Ook minder gekende, maar heel handige toepassingen van Teams komen aan bod. Handige apps die de moeite zijn om te gebruiken. Zo haal je nog meer uit je Office 365..

 

Sessie 3: Microsoft Teams als project management tool

Tijdens deze tweede sessie rond Microsoft Teams kom je te weten hoe Teams in jouw bouwonderneming kan worden gebruikt als projectmanagement tool, bijvoorbeeld om lopende werven op te volgen en documenten te delen met bouwheren, onderaannemers en klanten.

De spreker tijdens de beide Microsoft Teams avonden is Shane Ekendahl, IT1 expert digitale transformatie. Hij heeft al tal van ondernemingen begeleid om interne processen te verbeteren dankzij Microsoft Teams.

 

Sessie 4: (generative) A.I. voor de bouw

 Artificiële intelligentie is zeker geen nieuw begrip, maar sinds de lancering van ChatGPT nu ook heel beschikbaar voor kleinere ondernemingen, ook uit de bouw. Tijdens deze workshop leer je hoe je tools als Microsoft Copilot, ChatGPT en Google Gemini kan inzetten om je onderneming soepeler te laten werken. 

We bekijken zeker ook hoe je CoPilot binnen MS365 laat werken, en wat de voordelen zijn van A.I. in combinatie met de standaard MS365 toepassingen zoals Word, Teams, Excel en Powerpoint.

 Een mooie afsluiter dus van een heel interessante reeks die je naast veel inzichten ook meer tijd biedt. En je productiviteit verhoogt.