Over de opleiding

Zwemvijvers zijn duurzamer dan zwembaden, maar minstens even fijn om in je tuin te hebben.

Meer en meer mensen laten een zwemvijver aanleggen als ecologisch alternatief voor een zwembad. Een vijver biedt dan ook heel wat voordelen, het hele jaar door. En nog beter: na deze opleiding leg je hem zélf aan.

Over de opleiding aanleg van zwemvijvers

Tijdens de opleiding Aanleg van zwemvijvers, leer je onder andere de verschillen tussen een vijver, een zwemvijver en een zwembad. Samen met docent en vijverspecialist Guido Lurquin ga je dieper in op de technische aspecten van het uitgraven, de waterdichting en de filtertechnieken. Verder krijg je inzicht in de kosten en het budget voor zowel de aanleg van de zwemvijver, als voor de beplanting en het onderhoud. Daarnaast besteden we genoeg aandacht aan de regelgeving en de veiligheid.

Welke thema's komen er nog aan bod? Onder andere de types waterplanten, de keuze in pompsystemen, de mogelijkheid tot verwarmen en schaatsen, de aanwezigheid van vissen, enzovoort.

Over zwemvijvers

Een zwemvijver is de ecologische variant van een zwembad. Het is een natuurlijke vijver waarin je kan zwemmen in levend en natuurlijk gezuiverd water. Wanneer het buiten te koud is om te zwemmen, kan je nog genieten van de planten, het dierenleven en de seizoenswisselingen. Zwemvijvers zijn heilzaam voor de mens én de natuur.

Je kan kiezen uit een diversiteit aan varianten: van strak zwembassin met de looks van een zwembad en het natuurlijke van een vijver, tot een natuurlijk ogend en wild creatief bassin. Ook in jouw tuin past een zwemvijver.

Locaties en data

Duur

Telkens van 8u30 tot 17u

De sessies op 18/10/2023 - 19/10/2023 & 13/12/2023 - 14/12/2023 & 14/03/2024 - 21/03/2024 zijn avondsessies telkens van 18u tot 22u

Prijs

Leden Bouwunie: € 276,00
Niet-leden: € 290,00

Tussenkomst

Deze opleiding organiseren we in samenwerking met Syntra BIZZ

Bij inschrijving gaat u akkoord dat uw contactgegevens gedeeld worden met Syntra Bizz aangezien Syntra Bizz opleidingsverstrekker is van deze opleiding. Na inschrijving verloopt de communicatie via Syntra Bizz.

Bespaar op de opleiding via de KMO-Portefeuille (thema: Beroepsspecifieke competenties)

Sprekers

Deze opleiding wordt gegeven door Guido Lurquin.

Tijdens de drie sessies behandelen we deze aspecten die van belang zijn bij het aanleggen van een zwemvijver:

  • het verschil tussen een zwemvijver en een klassiek zwembad,
  • een overzicht van het budget en de kostenposten van een zwemvijver,
  • de technieken voor de uitgraving en waterdichting van de vijver,
  • de afwerking en toegang van de vijver,
  • de mogelijkheden in filtertechnieken,
  • de beplanting en het onderhoud van je vijver,
  • de regelgeving rond en veiligheid van de zwemvijver.